Museumbar

Na afloop van het bezoek aan het Nationaal Biermuseum kunt u op onze prachtige eerste verdieping een proeverij van verschillende soorten bier genieten. U kunt deze van deze proeverij genieten, knus aan een tafel voor twee of gezellig met een grotere groep aan de bar of statafels.

Super trots zijn wij op onze vier speciaalbiertjes, ook wel museumbiertjes.

De vier speciaalbieren van Nationaal Biermuseum De Boom zijn stuk voor stuk unieke smaakbelevingen. Ons Saison- en IPAbier schenken we het hele jaar door. Daarnaast hebben we een heerlijke najaarsbock in de winter en in de zomer een Wirbier genaamd “Alckmaers Fortuna”.

Al onze bierjes zijn in het museum te proeven en te koop. De biertjes hebben we in een mooie cadeauverpakking of per fles. Zie ook onze webshop.

Biermuseum Saison bier

Omschrijving saison bier volgt nog

Biermuseum IPA bier

India Pale Ale is een extra hoppig biertype dat oorspronkelijk uit Engeland komt, maar door Amerikaanse hopsoorten een nieuw leven heeft gekregen. Vind je IPA vaak te bitter? Probeer dan de Biermuseum IPa eens! Een fruitige IPA met aangename bitterheid en een fantastisch perzik aroma,

Biermuseum Bock bier

Museum Bock is een echt bockbier met de geur, kleur en smaak die je daarbij verwacht en zoals het hoort te zijn. Een heerlijk robijnrood bier met een subtiele zoetheid volle moutige smaken.

Dit bier is ook lekker bij :

Stoofschotels en wild gerechten.

Alckmaers Fortuna

Alckmaers Fortuna wit is een fris, zacht en vol Weizenbier met een licht sprankeltje van banaan en kruidnagel. Gebrouwen zoals het hoort, speciaal voor het Biermuseum Alkmaar zonder toevoegingen. Alleen de basis ingredienten water, mout, hop en gist zorgen voor het fantastisch frisse karakter van dit echte Alkmaarse witbier.