Een Geslaagde Vaderdag in het Biermuseum

Het was eindelijk 16 juni 2024 een mooie zondagmiddag toen de deuren van het Biermuseum wijd openzwaaiden voor de speciale Vaderdagactie. De geur van mout en hop hing in de lucht, en bezoekers stroomden binnen met een verwachtingsvolle glimlach op hun gezicht.

In de ontvangsthal werden vaders begroet door een enthousiast team van vrijwilligers. Ze kregen van de gids een welkomstwoord en uitleg over wat er in het museum te zien en te beleven valt. De ontvangstruimte was sfeervol verlicht, met lange tafels waarop een keur aan bierglazen stond uitgestald.

Vaders namen plaats en luisterden aandachtig naar de bierkenner die voor hen stond. Hij vertelde over de geschiedenis van verschillende biersoorten, van pils tot stout. De proeverij begon nadat alles in het museum aandachtig bekeken was, en de vaders proefden met gesloten ogen. Genietend van de proeverij waar de verschillende soorten museumbier met wat kleine hapjes geserveerd werden ging de tijd snel voorbij.

Na de proeverij was het tijd voor het hoogtepunt van de dag: de Spaanse Kogel. Elke vader ontving een genummerde fles van dit bijzondere bier. Het etiket was kunstzinnig ontworpen, en bij de fles zat een mooie uitleg over dit bijzondere brouwsel.
Om maximaal van dit bier te genieten kregen de vaders twee bierglazen uit de bierglazenmarkt. Vaders bewonderden hun flessen en stelden zich voor hoe ze deze zouden koesteren in hun collectie.

In de museumbar klonken gelach en gesprekken. Moeders en kinderen genoten van gratis entree en verkenden de tentoonstellingen.

De opbrengst van de actie ging naar het behoud van het museum. Vrijwilligers ruimden de laatste glazen op en sloten de deuren. De vaders vertrokken met hun Spaanse Kogel en nieuwe herinneringen. Het Biermuseum had een onvergetelijke Vaderdag neergezet, waar liefde voor bier en familie samensmolten tot een prachtig geheel.

Deel dit stuk