Groepsuitje in Alkmaar | Biermuseum

Contact informatie:

Tel:
Email:

072-5113801
info@biermuseum.nl

Een middag uit met familie, vrienden, je club of het bedrijf?. Kom dan eens naar het Nationaal Biermuseum in Alkmaar.

Dit museum is gevestigd in het pand waar in de 17e en 18e eeuw brouwerij De Boom gevestigd was. Met een gids gaan we door het museum en hij vertelt u de geschiedenis van bier en bierbrouwen. Hoe we van water, mout, hop en gist mooie bieren maken. U staat bij de imposante koperen brouwketel, de gistbak en er zijn veel instrumenten en gereedschappen te zien die in de brouwerij werden gebruikt. Een grote verzameling flessen, glazen en reclamemateriaal geeft een beeld van de grote en kleine brouwers in Nederland.

Aansluitend kunt u de middag afsluiten met een proeverij op onze eerste verdieping. Tijdens een proeverij van drie speciaal bieren krijgt u een mooi beeld van de rijkdom aan smaken en geuren van bier.
Vervolgens kunt u uw bierervaring uitbreiden in het Proeflokaal De Boom. In de kelder van de voormalige brouwerij is een nostalgisch cafĂ©, met een keur aan Nederlandse en buitenlandse bieren.  Bij mooi weer kunt u ook lekker buiten op het terras of de terrasboot zitten en genieten van het verkeer in de grachten.

Meer informatie over de mogelijkheden vind u op : Bezoekersinfo

info@biermuseum.nl
www.biermuseum.nl