Groepsuitje in Alkmaar | Biermuseum

Contact informatie:

Tel:
Email:

072-5113801
info@biermuseum.nl

Een middag uit met familie, vrienden, je club of het bedrijf?. Kom dan eens naar het Nationaal Biermuseum in Alkmaar.

Dit museum is gevestigd in het pand waar in de 17e en 18e eeuw brouwerij De Boom gevestigd was. Met een gids gaan we door het museum en hij vertelt u de geschiedenis van bier en bierbrouwen. Hoe we van water, mout, hop en gist mooie bieren maken. U staat bij de imposante koperen brouwketel, de gistbak en er zijn veel instrumenten en gereedschappen te zien die in de brouwerij werden gebruikt. Een grote verzameling flessen, glazen en reclamemateriaal geeft een beeld van de grote en kleine brouwers in Nederland.

We sluiten de middag af in het Proeflokaal De Boom. In de kelder van de voormalige brouwerij is een nostalgisch café, met een keur aan Nederlandse en buitenlandse bieren. Tijdens een proeverij van drie speciaal bieren krijgt u een mooi beeld van de rijkdom aan smaken en geuren van bier. Bij mooi weer kunt u ook lekker buiten op het terras of de terrasboot zitten en genieten van het verkeer in de grachten.

Dit arrangement kan het hele jaar worden geboekt op de middagen tijdens de openingstijden van het museum. Boeken buiten openingstijden is ook mogelijk. I.v.m. drukte in het proeflokaal is dit arrangement niet mogelijk op zaterdagen tussen 15.00 en 19.00 uur.

Kosten € 22,50 per persoon. Minimale deelname 10 personen.

Rondleiding zonder proeverij: € 5,-- pp + € 32,50 per groep voor de rondleiding (min 5, max 25 personen per groep). Buiten openingstijden minimaal 10 personen per groep, bij een kleinere groep kost het € 50,-- entree en € 32,50 voor de rondleiding.

Boeken tel. 072-5113801 tijdens openingstijden van het museum of per mail

info@biermuseum.nl
www.biermuseum.nl